2024/2025
In opdracht van de TU-Delft en Inbetween videoproducties produceert BonteKoe Media een serie van drie films over de transitie van havensteden met betrekking klimaatverandering, de energietransitie. De vraag die gesteld wordt is “Wat kunnen we leren van het verleden als we de nieuwe havenstad toekomstig bestendig willen maken?”
In samenwerking met de Volkskrant, Nationaal Archief Arolsen en Inbetween Videoprodukties ontwikkeld BonteKoe Media een documentaire over het retourneren van zorgvuldig bewaarde objecten van Verzetsmensen die in Duitsland in kampen zijn vermoord door de Duitsers tijdens de tweede wereloorlog.
In opdracht van de TU Delft ontwikkelde BonteKoe Media deze uitleg over het UNESCO protocol HUL.
Opdracht was het maken van een film tijdens de Coronatijd, over het sterk veranderde idee over hoe om te gaan met water en watersteden in de huidige klimaat crisis
In opdracht van de TU Delft ontwikkelde BonteKoe Media deze uitleg over het UNESCO protocol HUL.
Opdracht was het maken van een film tijdens de Coronatijd, over het sterk veranderde idee over hoe om te gaan met water en watersteden in de huidige klimaat crisis
De Nederlandse zakenman Michel Kappen en de Italiaanse blinde accordeonvirtuoos Valentino Zagatti zijn verenigd door hun passie voor single malt Schotse whisky. Net na de Tweede Wereldoorlog, op elfjarige leeftijd, verloor Valentino Zagatti zijn gezichtsvermogen toen een mijn ontplofte. Hij werd een professionele accordeonist, gaf schitterende concerten en ontving allerlei onderscheidingen. Zagatti trouwde en werd vader van twee kinderen. Op een dag besloot hij te stoppen met roken en het gespaarde geld te gebruiken om elke maand een fles single malt Scotch Whisky te kopen. Een beslissing die hem uiteindelijk miljonair maakte. De unieke connectie tussen Valentino Zagatti en Michel Kappen maakte het mogelijk dat Nederland nu de meest unieke whiskycollectie ter wereld heeft
In de jaren tachtig vindt in Nederland een bijzondere actie plaats. Een petitie voor het recht op vrije emigratie van Sovjet-Joden wordt ondertekend door meer dan 1 miljoen mensen. Het is één van de grootste solidariteitsacties die ons land ooit heeft gekend en die ook internationaal opzien baart.
Schrijfster en historica Aline Pennewaard gaat in deze film van Raoul de Zwart op zoek naar de initiatiefnemers van deze actie en ontmoet een aantal naar Israël geëmigreerde Sovjet-Joden, toentertijd jonge activisten of zogeheten ‘refuseniks’. Zij spreekt met oud rabbijn Awraham Soetendorp die destijds het boegbeeld van het Solidariteitscomité was.
Ook ontmoet zij Yosif Begun, Silva Zalmanson en Nathan en Avital Sharansky. REBELLIE VAN DE HOOP is een aanvulling op haar gelijknamige boek, dat zij schreef in opdracht van de Stichting Solidariteit voor de Joden in de Sovjet-Unie.
kom in contact
Wil je van gedachten wisselen over wat ik voor jou film of documentaire kan betekenen? Neem dan contact op!
KvK nummer: 24241656
Mede mogelijk gemaakt door BOOSTBrands
Algemene voorwaarden
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.